Danyi Zsuzsi

„ Él bennem a késztetés...”

Rozsdabarna

Alkonyodott, amikor autóval az automata elé gördült. Az informáló levelek, az elmúlt napokban már több alkalommal jelezték az érkezést. Először csak azt, hogy átadták a futárnak, aztán, hogy hamarosan kézbesítik, végül, hogy meg is tették. Emellé értesítést küldött a viber és jött az sms is. Mint valami titkos üzenetet, úgy nézegette a kódot, aminek beütésével a kattanó hangot hallja majd. Ez az egyik legizgalmasabb része, hiszen a hatalmas fém szekrény, számtalan rekesze közül nem tudni, melyik rejti az övét. Pár perc és mehet is haza a zsákmánnyal. Megnyomta az érintőképernyőt, mire az megkérdezte, hogy feladni, vagy átvenni szeretne. Persze, hogy átvenni! Türelmetlenül ütötte be a kódot, és várta a kattanást. Csönd. Mi a fene? A képernyő azt írta, hogy ilyen számú csomag nincs. Mi az, hogy nincs? Hülyéskedik ez a pléhdoboz? Újra kezdte a folyamatot, és feszült figyelemmel hangosan mondta a kód minden elemét. Q, T, M, 5, 2, P, 4. Ilyen számú csomag nem létezik. írta ki újra az automata. A vér az arcába tolult és a hőhullámtól úgy érezte magát, mint nyáron a tűző napon. Ez nem lehet igaz! Biztos emiatt a rendelés miatt van. Szégyent érzett, miközben újra az sms-re meredt. Csomagját elhelyeztük a FOXPOST automatában, melynek címe… Basszus, ez meg a GLS-é! Lopva körülnézett és átsietett a szomszéd automatához, majd pár perc múlva az autóülésen lapult a csomag.
Mióta is szerette volna megrendelni? Talán három éve nézegeti és várja, hátha leárazzák. Megaztán kopnia kellett az előzőnek is, hogy legyen magyarázat az újra. Jó állapotban volt, de vékonyabb volt, mint ez, és át is ázott. Most, hogy annyit utazik hideg vidékre igazán szüksége volt egy újabbra erősebb anyagból. Amikor két hete először megrendelte, még tartott tőle, hogy jó lesz-e a méret. Elolvasta az összes hozzászólást, az ajánló fotókat akkorára nagyította, amekkorára csak tudta, hogy lássa az anyagminőséget, és még egy fórumba is beírt, hogy kikérje azok véleményét, akik már vettek belőle. Aztán egy hete megérkezett. Boldogan konstatálta, hogy jó a méret. Kicsit csörög az anyaga, de vízálló. Viszont, az átvétel után egy nappal, a weboldal 40 % százalékkal hirdette meg ugyanezt a terméket. 40 % -al! Ehhez hozzájön a 10 %-os klubtagság, és máris fele annyi, mint az eredeti ár, és 30 %-al olcsóbb, mint amennyiért ő vette. Számolni kezdett. Ha ezt visszaküldi, és újra megrendeli, akkor is nyer rajta 3200 forintot.
Felhívta Olgát, hogy megvitassa vele, szerinte lehet-e ilyet csinálni, mert az azért méltatlan dolog, hogy három év várakozás után, ezt kell megélnie, de ő még sosem csinált ilyet, és nem is tudja, mi lesz, ha megkérdezik, miért rendel egy ugyanolyat egy héttel később. Most pedig itt is lapult az új darab.
Otthon óvatosan levágta az erős műanyagkötözőket, amik egyben tartották a csomagot és gyengéd rázó mozdulatokkal leemelte a doboztetőt. Megsimította a nejlont, ami alatt selyempapírba csomagolva feküdt a várt darab. Döbbenten bámulta egy darabig, majd minden finomság nélkül leszakította róla a nejlonborítást. A papír csörögve hullott a földre, amint kiemelte a kabátot. Rozsdabarna volt. Rozsdabarna! A szürke helyett, amit ő először és másodszor is megrendelt. Tehát ez a büntetés. Így akarták megleckéztetni, amiért megtette, de ezt nem hagyja annyiban. Pontosan tudja, hogy mit kért, és nem azt kapta. Hívta Olgát, de az kinyomta, mindjárt visszahívlak sms-t küldve. Amíg várakozott, elkezdte írni a reklamáló levelet, de a szeme minduntalan a kabátra tévedt. Gondolta felpróbálja. Meglepődve figyelte, milyen jól áll neki ez a szín. Szőke haját, kékeszöld szemét egészen kiemelte. Készített egy selfit, és elküldte Olgának. Azonnal jött a válasz. De jó, hogy ezt a színt rendelted, végre nem csak mindig sötétben jársz.
LACKFI KREATÍV ÍRÁS,  2023 TAVASZ – 12. WEBSHOP-IDENTITÁS / Példaszöveg: MĂRCUȚIU-RÁCZ DÓRA: RETURN POLICY
Facebook
LinkedIn
Email

Ajánló

Próza még:

Peter Wohlleben

    Peter sorsa már öt évesen eldőlt. Nem a nagyváros poros utcái nevelték. Nem

A ragyogás

Az ilyentájt nyugodt víztükör felszínén ezüstvillanás jelezte, hogy Balin, kilőtt nyílként siklott végig alatta. Fontos

Virágoztatás

Vettem magamnak egy képességet. Hosszan rágódtam rajta, hogy megtehetem-e, és nehezen vettem rá magam, hogy

Testvér(ek)

A zenekar első hegedűse játszotta a szólót. A magas fiatalember mutatós volt és közismert. Elkerülve

Betonrésnyi boldogság

  Két éve voltam hajlandó szembenézni azzal, miben élek. Álmomban olyan voltam, mint egy megkövült

A víz illata

Lehajtott fejjel nézem a víztükröt. Illata észrevétlen kúszik az orromba, és kioldja a lelkemre kötött

A remete

A tavaszi nap még elég alacsony szögben süt be ahhoz, hogy a fényesre kopott, fa

Láncok

Gróf Széchenyi István nagy álmát váltotta valóra. Az ihletet Angliában kapta, amikor meglátta a Hammersmith-et.

Példakép

Mint a kerti törpe állok és vacogva figyelem a kertet, a felhők félelmetesek, székek felborulva,

Kötni és engedni

A tű bekúszik a hurkon, s míg a kis kanyarintó mozdulattal magára csavarja és előre

Repülj madár

A kertbe, ahová most magam megyek, egyikünk sem szeretett járni. Pedig rendezett. A fák, bokrok,

Szeme, mint barna tó

Távolról érkezik hozzám a lépések alatt reccsenő padló hangja. Azt álmodom, hogy apám jön, és

Haláltánc

Elválaszthatatlanok voltak. A szoba sarkában érezték magukat a legjobban. Ide nem tűzött be a nap,

Becsületes zsákmány

Ismersz! Sose engedtem vóna el! Foggal-körömmel tudok küzdeni. Szedtem is a lábam, ahogy mindig, amikor

Legújabb bejegyzések

Rózsa vitéz 🔉

Volt egy királynak három fia. Ellenség ütött az országra, elfoglalta. A király is elesett. A

Rozmarintszál 🔉

Volt egyszer egy király, akit a népei erősen szerettek, de sokat is búsultak miatta, mert

Eljön az ideje

Talán, sosem érted meg, mindegy, milyen mélyen rejted, titkolni előlem nem tudod, gondolatod, érzésed indítja