Danyi Zsuzsi

„ Él bennem a késztetés...”

’Jólenneha’ hallgatnál rám

’Jólenneha’ hallgatnál rám
Jólenneha hallgatnál rám! Nem szoktunk mindent megbeszélni? Na, de ugye. Akkor hallgass rám és ne ezt a ruhát vedd fel. Úgy nézel ki benne, mint egy útszéli. Dehogy kurvázlak le. Mondtam én, hogy kurva? Nem mondtam. Ne érzékenykedj! Csupán annyit próbáltam jelezni, hogy ez nem lesz jó. Na, nézd! Nézd ezt a kis feketét, fehér gallérral. Szépen kivesszük, kicsit kivasalom, aztán már veheted is magadra. Ja! Hogy ez a nagyanyád után maradt rád? Jó ízlése volt az öreglánynak. Dehogy akarlak én úgy öltöztetni, mint egy öregasszonyt. Csak ez legalább elég hosszú, nem fázik a lábadszára, meg a mellkasodat sem fújja meg a szél. A fehér gallér meg szépen övezi az arcod. Csak vigyázok rád. Nem a legjobb barátnőd vagyok? Na, de ugye! Akkor jólenneha hallgatnál rám. Oké, nincs hideg, de estére lehűlhet a levegő.
Na, sebaj. Keressünk egy másikat. Ne keseredj el. Méghogy vékony vagy? Hát tulajdonképpen tényleg az vagy, de ez igazán nem számít. Nekem sem könnyű. Tudod milyen nehéz ezekre a mellekre úgy ruhát kapni, hogy közben a derekamon ne lötyögjön? Örülj neki, hogy fiús alkat vagy. Hátha ez jön be a Gyurinak.
Gyere, készítek egy jó teát. Nézd, magam szedtem a kertemből délután. Hoztam neked belőle. Csak a friss hajtásokat szedjük le teának. Megmutatom, hogy szoktam csinálni. Előbb szépen leöblítem, így, aztán leitatom róla a nedvességet. Felteszem forrni a vizet, de nem kell száz fok, csak hatvan-hetven. Ezután egy maréknyit beteszek egy nagy bögrébe és leforrázom. Nézd! Teszek hozzá egy citromkarikát, is, mert az erősíti az ízét és jót tesz a…
Jól van már! Annyira nem siethetsz. Csak belefér egy tea a legjobb barátnőddel? Jól van. Értem én, hogy már nem vagyok olyan fontos neked. Nem kell mondanod csak azért, hogy megnyugtass. A javaslatom sem fogadod el. Ne is törődj velem, de azért ezt a teát idd meg most már. Nem. Nem leszel álmos, csak kicsit lenyugtat. Úgy is feszült vagy, nem?
Na, hadd nézzem, végül mit akarsz felvenni. Ezt nem mondod komolyan! Ez igazán nem előnyös neked. Még kisebbnek látszanak a melleid, mint amilyenek. Pedig Gyuri szerintem a kerekded formákat kedveli. Nem tudom sehonnan, csak úgy gondolom. Tudod milyenek a pasik. Ráadásul egyikben sem lehet megbízni. Ezért is mondom, hogy jólenneha hallgatnál rám. Szócsincs róla, hogy akadályozlak, hát nem a legjobb barátnőd vagyok? Na, de ugye!
De tudod, lehet, hogy érzel valamit, amit most rám akarsz vetíteni. Lehet, hogy tényleg nem is kéne elmenned? Nem valami hetedik érzék ez? Jaj, dehogy akarlak lebeszélni. Igazán nem esik jól, hogy ezt feltételezed. Hát idejöttem volna, ha nem támogatnálak? Komolyan! Olyan ellenséges tudsz lenni. Szerintem vegyél fel egy kényelmes farmert, meg a pólót. Nem kell más mutatni, mint amik vagyunk. Én sem mutatok mást, csak most egy ilyen ruhához volt kedvem, és ehhez magassarkú illett.
Hallottam, hogy üzenet jött, igen. Nem, nem akarom megnézni, most veled foglalkozok. Hát nem a legjobb barátnőd vagyok? Na, de ugye! Akarod, hogy kihúzzam a szemed? Egyébként szerintem neked is jött egy.
Gyuritól? Komolyan? Ó de sajnálom! Most tényleg. Biztos közbejött neki valami. Na, sebaj! Gyere, idd meg a maradék teát. Ne sírj! Megtörlöm a szemed. Fogd a két tenyeredbe a meleg bögrét. Na, igyál! Így jó, ugye? Addig megnézem én is a telefonom.
Ne haragudj, de most el kell mennem. A nagymamám vár. Ő írt igen. Messengeren, igen. Pár napja tanítottam meg rá. Nem. Most nem mutatnám meg inkább, tudod, sietnem kell. Megígértem neki, hogy vele vacsorázok. Igen. Miatta vettem fel ezt a ruhát, és igen a magassarkúval! Most mit kötekszel, hát nem is a Gyuri miatt!
LACKFI KREATÍV ÍRÁS 2023. TAVASZ, 9. HOGYÉLTEKTI? /példaszöveg: KISS OTTÓ: ÍGYÉLMAMA
Facebook
LinkedIn
Email

Ajánló

Próza még:

Peter Wohlleben

    Peter sorsa már öt évesen eldőlt. Nem a nagyváros poros utcái nevelték. Nem

A ragyogás

Az ilyentájt nyugodt víztükör felszínén ezüstvillanás jelezte, hogy Balin, kilőtt nyílként siklott végig alatta. Fontos

Virágoztatás

Vettem magamnak egy képességet. Hosszan rágódtam rajta, hogy megtehetem-e, és nehezen vettem rá magam, hogy

Testvér(ek)

A zenekar első hegedűse játszotta a szólót. A magas fiatalember mutatós volt és közismert. Elkerülve

Betonrésnyi boldogság

  Két éve voltam hajlandó szembenézni azzal, miben élek. Álmomban olyan voltam, mint egy megkövült

A víz illata

Lehajtott fejjel nézem a víztükröt. Illata észrevétlen kúszik az orromba, és kioldja a lelkemre kötött

A remete

A tavaszi nap még elég alacsony szögben süt be ahhoz, hogy a fényesre kopott, fa

Láncok

Gróf Széchenyi István nagy álmát váltotta valóra. Az ihletet Angliában kapta, amikor meglátta a Hammersmith-et.

Példakép

Mint a kerti törpe állok és vacogva figyelem a kertet, a felhők félelmetesek, székek felborulva,

Rozsdabarna

Alkonyodott, amikor autóval az automata elé gördült. Az informáló levelek, az elmúlt napokban már több

Kötni és engedni

A tű bekúszik a hurkon, s míg a kis kanyarintó mozdulattal magára csavarja és előre

Repülj madár

A kertbe, ahová most magam megyek, egyikünk sem szeretett járni. Pedig rendezett. A fák, bokrok,

Szeme, mint barna tó

Távolról érkezik hozzám a lépések alatt reccsenő padló hangja. Azt álmodom, hogy apám jön, és

Haláltánc

Elválaszthatatlanok voltak. A szoba sarkában érezték magukat a legjobban. Ide nem tűzött be a nap,

Becsületes zsákmány

Ismersz! Sose engedtem vóna el! Foggal-körömmel tudok küzdeni. Szedtem is a lábam, ahogy mindig, amikor

Legújabb bejegyzések

Rózsa vitéz 🔉

Volt egy királynak három fia. Ellenség ütött az országra, elfoglalta. A király is elesett. A

Rozmarintszál 🔉

Volt egyszer egy király, akit a népei erősen szerettek, de sokat is búsultak miatta, mert

Eljön az ideje

Talán, sosem érted meg, mindegy, milyen mélyen rejted, titkolni előlem nem tudod, gondolatod, érzésed indítja