Danyi Zsuzsi

„ Él bennem a késztetés...”

Száz szavasok, Fehér Kinga könyvbemutatója

Kinga különleges nő. Határozottsága a mindennapokban, a civil foglalkozásában épp oly elragadó, mint aggodalma, elfutni vágyása a könyvbemutatója előtt, és boldog ragyogása utána. Mindenre is gondol. Helyszín, hanghatások, virág, jól szerkesztett roll up, ruha, amiben a könyvborítón is látható, apró ajándék nekünk, akiket felkért, színművész, aki felolvassa írásait stb… Egyeztetések, többször 🙂 , és barátok, családtagok akiknek a jelenléte erőt ad.

Ő meg én, Petőcz András tanár úr által kerültünk kapcsolatba, aki a Kodolányi János Főiskola líra és próza kurzusait vezeti.  Eddig mindössze három alkalommal találkoztunk személyesen, és élőben csak kétszer beszélgettünk hosszabban, de mindannyiszor megláttam valami olyasmit belőle, amit csak lélekkel „lát” az ember, azt is csak akkor, ha az övében is van hasonló dallam. Indításnak pedig elég volt egymás írásait elolvasni.

A könyvbemutató remekül sikerült. Sok alkotótárs is eljött, akik pontosan értették a mélyreható beszélgetést, s megindultan, vagy nevetve hallgatták Kiss Eszter színművészt, ahogy „megjelenített” egy-egy írást. Feltöltődtem és inspirálódtam. Szerettem ezt a „munkát” is, ami még – a kötet sajátságos szövegformájára rímelve – egy írásra is késztetett.

Egy 100 szavas, a ’Játékom marad’ című kötet tiszteletére

A kötet könnyű, jól esik a kéznek. Címe megfoghatatlan és kérdőjelet szül. Színe a szürke ötven árnyalata, mégis kutatja a szem, csak Kinga Fehér. A borító egyszerre valóságos és fiktív. Rajta Szóföldön a büszke szőke bőrkabátban a végtelen felé halad, nincs előtte pocsolya. A kolibrik a borító belső felére, majd onnan kirepülnek.

Tartalma sajátságos, szövegformája tudtunk szerint egyedi. Száz darab száz szavas, amikről először azt hiszed, száz százalékosan róla szólnak. Aztán elveszted a fonalat és megérted, mindannyian benne vagyunk. Közben hol megindul a lelked, hol jót mosolyogsz. Némelyiket egyhúztomban két-háromszor olvasod, majd az egészet újra és sajnálod, hogy a végére értél.

A kötet olvasását tiszta szívből ajánlom! Olyan szórakoztató, elgondolkodtató, szeretettel és humorral átszőtt, rövid írásokat találunk benne, amelyek némelyike egyben komoly útmutató is az élethez.

Facebook
LinkedIn
Email

Ajánló

Blogbejegyzések még:

Először távol

Ha nem a kultúra határozta volna meg az életem, nemzetem ünnepei akkor is ritmust adnának

Gyöngyház felhő

Norvégia földjére először 2022. augusztusában léptem, nem kirándulási céllal. Nem kényszerből, de nem is igazán

Fogalmazási verseny

Novemberben kaptam egy kedves üzenetet: „Szia, drága Zsuzsi! Szeretnénk meghívni a Szegő Gábor Általános Iskola

Nő a kirakatban

Ma, amikor a médiában, az újságok címlapján számtalan az üres, torz értékkel bíró „kiemelt egyén”,

NYOMtatásban megJELent

Mai elektronikus, „felhőkben” élő világunkban számomra sokat jelent a papírra nyomtatott gondolat. Mindig megtisztelő és

Együtt

Közhely, hogy nagy ajándék, ha a munkád, a hobbid, de így van. Teljessé tesz, amit

Junior Príma Díjas(om)

Van az a mérhetetlen büszkeség, ami nem öncélú, hanem valaki másról/ért szól. Az Ő fejlődéséről,

Elismerés-visszatekintés

Hiszek abban, amit csinálok.  Meggyőződésemnél talán csak az arra való törekvésem nagyobb, hogy a feladataimat,

Legújabb bejegyzések

Rózsa vitéz 🔉

Volt egy királynak három fia. Ellenség ütött az országra, elfoglalta. A király is elesett. A

Rozmarintszál 🔉

Volt egyszer egy király, akit a népei erősen szerettek, de sokat is búsultak miatta, mert

Eljön az ideje

Talán, sosem érted meg, mindegy, milyen mélyen rejted, titkolni előlem nem tudod, gondolatod, érzésed indítja